• image 1

    40 χρόνια Styropan

    Το 2022 έχει ξεχωριστή θέση για εμάς καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας μας.

    Μια επέτειος ενός συναρπαστικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου μείναμε πιστοί στο όραμα, τις αξίες και τα ιδανικά μας σε ένα πλαίσιο σεβασμού προς τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους προμηθευτές, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

    Κεντρικοί μας στόχοι διαχρονικά είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, η συνέπεια μας απέναντι στις ανάγκες των πελατών μας και η καλλιέργεια ενός συνεργατικού και οικογενειακού κλίματος μέσα στην επιχείρηση.

    Μέσα από αυτό το συνοπτικό αφιέρωμα στην πορεία μας θέλουμε να περιγράψουμε τα βήματα που διανύσαμε, τα σημαντικά ορόσημα της εξέλιξης μας και να μοιραστούμε κάποιες νοσταλγικές αναμνήσεις.

    Την διάρκεια μας στον χρόνο την οφείλουμε πρωτίστως σε όλες και όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προχωρήσουμε μαζί και για τις επόμενες πολλές δεκαετίες.

    Η εταιρία ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη το 1982 από τον Ιωάννη Κατσαουνίδη, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μονωτικών προϊόντων διογκωμένης πολυστερίνης Styropan EPS.

    Ίδρυση της Styropan το 1982

     

    Αξιοποιώντας την προϋπάρχουσα του εμπειρία ως συνιδρυτής σε άλλη επιχείρηση του κλάδου, με πάθος για δημιουργία, με αστείρευτη όρεξη για δουλειά και με όραμα του τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της ενεργειακής θωράκισης του ελληνικού κτιριακού δυναμικού, ξεκινά το εγχείρημα της Styropan τον χειμώνα του 1982.

     

    Ίδρυση της Styropan το 1982

     

    Μέσα σε μια δεκαετία, η Styropan καταφέρνει να έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της μόνωσης στην ελληνική αγορά και το brand name της να έχει συνδεθεί με όρους όπως «αξιόπιστα και ποιοτικά μονωτικά υλικά» και «μόνωση με λευκή διογκωμένη πολυστερίνη-EPS».

     

    Επέκταση της Styropan στις αγορές των βαλκανικών χωρών

     

    Δεν αργούν να έρθουν και οι πρώτοι πελάτες από το εξωτερικό καθώς στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κυρίως από το 1994 και μετά ξεκινούν οι πρώτες στρατηγικές συνεργασίες της Styropan με πελάτες από τις γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία και η FYROM.

    Επέκταση της Styropan στις αγορές των βαλκανικών χωρών

     

    Η νέα χιλιετία απαιτεί προϊόντα και διαδικασίες που έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, που προσφέρουν οικολογικές θερμομονωτικές λύσεις με έως και 20% καλύτερη θερμομονωτική απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά υλικά διογκωμένης πολυστερίνης αλλά και με άλλα μονωτικά υλικά.

     

    Έναρξη παραγωγής γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης Styropan Graphite EPS

     

    H Styropan είναι πρωτοπόρος στις νέες αυτές τάσεις και από το 2003 περνάει σε νέα φάση καθώς γίνεται η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που ξεκινάει την παραγωγή της γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης Styropan Graphite EPS.

     

    Έναρξη παραγωγής γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης Styropan Graphite EPS

    Το 2009 είναι μια χρονιά ορόσημο για τη Styropan.

    Προσθήκη νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS

     

    Έχοντας ως βασική προτεραιότητα το να είναι σε θέση να καλύπτει όλες τις ανάγκες της αγοράς στη μόνωση διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων, προσθέτει δίπλα στις ήδη υπάρχουσες παραγωγικές εγκαταστάσεις τη νέα ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS, έκτασης 5000 τμ.

     

    Προσθήκη νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS

     

    Η Styropan παράγει 7 τύπους εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS, οι οποίοι διαφοροποιούνται ως προς την επιφάνειά τους (λεία, “ξυρισμένη”-με γραμμές), ως προς τις διαστάσεις τους, τη διαμόρφωση με η χωρίς πατούρα και τις προτεινόμενες εφαρμογές χρήσης τους. Παράγει επίσης σύνθετα πάνελ γυψοσανίδας με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (Styropan XPS composite panels).

     

    Προσθήκη νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS

     

    Η Styropan αποκτά έτσι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς με την είσοδο της στην παραγωγή της εξηλασμένης πολυστερίνης γίνεται η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που παράγει και τα 3 είδη πολυστερίνης (λευκή διογκωμένη, γραφιτούχα διογκωμένη, εξηλασμένη).

     

    Προσθήκη νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS

     

    Το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα που κατακτήθηκε με την παραγωγή εξηλασμένης πολυστερίνης κεφαλαιοποιείται τα επόμενα χρόνια καθώς η Styropan αφενός αποκτά σημαντικό μερίδιο της εγχώριας αγοράς και αφετέρου ενισχύει την εξωστρέφεια της.

    Ανάπτυξη δικτύου εξαγωγών σε πολλές χώρες

     

    Η εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan XPS αποτελεί το προϊόν- «οδηγό» όσον αφορά την ανάπτυξη της εταιρίας στις αγορές άλλων χωρών. Το διεθνές δίκτυο συνεργατών της Styropan αυξάνεται σημαντικά τα επόμενα χρόνια έχοντας στρατηγικούς συνεργάτες σε 18 χώρες το 2017.

     

    Ανάπτυξη δικτύου εξαγωγών σε πολλές χώρες

     

    Τα 40α της γενέθλια και το 2022 βρίσκουν τη Styropan σε μια τροχιά συνεχούς ανάπτυξης. Στις εγκαταστάσεις της έχει προστεθεί μεγάλη μονάδα αποθήκευσης για να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες σε αποθέματα.

    Η Styropan στην τροχιά ανάπτυξης του 2022

     

    Η επιχείρηση παράγει θερμομονωτικές πλάκες πολυστερίνης, κιβώτια συσκευασίας πολυστερίνης & εμπορεύεται προϊόντα διακόσμησης.

     

    Η Styropan στην τροχιά ανάπτυξης του 2022

     

    Η επιχείρηση αριθμεί πλέον 43 εργαζόμενους και διαθέτει παραγωγική δυνατότητα μεγαλύτερη των 1000 κυβικών μέτρων ανά ημέρα.

    Η Styropan αναπτύσσει και εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 & ένα σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2015.

     

    Η Styropan στην τροχιά ανάπτυξης του 2022

     

    Η Styropan δίνει πλέον έμφαση στη συνεχή επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) για νέα καινοτόμα προϊόντα. Έχει εκσυγχρονίσει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό με την προσθήκη σύνθετων μηχανημάτων κοπής-συσκευασίας-ανακύκλωσης πολυστερίνης. Ο τζίρος για την προηγούμενη χρονιά έκλεισε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σφραγίζοντας μια συνεχόμενα ανοδική πορεία με αύξηση του τζίρου κατά 235% την τελευταία 5ετία.

     

    Η Styropan στην τροχιά ανάπτυξης του 2022

     

    Εμπειρία στην θερμομόνωση από το 1982

     

    Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα θερμομονωτικά υλικά της Styropan, τα πεδία εφαρμογής τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, από που θα τα προμηθευτείτε κτλ επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα: