• image 1

    Νέα πτέρυγα Αεροδρομίου "Μακεδονία"

    Το αεροδρόμιο ”Μακεδονία” επεκτείνεται με νέα πτέρυγα η οποία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2020!

     Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται 15 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη, στο Δήμο Θέρμης. Είναι το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας με επιβατική κίνηση 6.897.057 επιβατών για το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport.

     

    πανοραμική εικόνα αεροδρομίου "Μακεδονία" Intrakat

     

    Λόγω της προβλεπόμενης σημαντικής αύξησης του επιβατικού κοινού ως το 2026, η υφιστάμενη πτέρυγα (με εμβαδό 26.609 m2) αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται , με παράλληλη ανέγερση νέας πτέρυγας (με εμβαδό επέκτασης 34.072 m2). H νέα πτέρυγα θα ενωθεί με την υπάρχουσα μέσω δύο πεζογεφυρών στο επίπεδο των αναχωρήσεων, παρέχοντας ενοποιημένη λειτουργία μεταξύ τους.

     

    Στο περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, τεύχος Απριλίου 2020 γίνεται μια λεπτομερής παρουσίαση του έργου από την κατασκευάστρια εταιρεία INTRAKAT A.E. Το περιοδικό μπορείτε να το βρείτε εδώ

    ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

     

    εργοτάξιο αεροδρομίου "Μακεδονία" Intrakat

     

    Σύμφωνα με την παρουσίαση της INTRAKAT A.E. , με το νέο σχεδιασμό του αεροσταθμού, θα προσφέρεται στους επιβάτες ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, όπως:

    • Κεντρικός χώρος ελέγχου της ασφάλειας , σύμφωνα με τις νέες διεθνείς πρακτικές
    • Υπηρεσίες ελέγχου εισιτηρίων και στις δύο πτέρυγες του αεροσταθμού
    • Μείωση αποστάσεων μεταξύ των βασικών λειτουργικών περιοχών και των αλλαγών επιπέδου μέσα στον αεροσταθμό
    • Ευκολία στις προσβάσεις, με μια ξεκάθαρη ροή κίνησης (“back flow”) εντός του αεροσταθμού
    • Αύξηση εμπορικών χώρων
    • Εύκολη διασύνδεση του αεροσταθμού με τη δημόσια συγκοινωνία (λεωφορεία)
    • Επαρκής χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων πλησίον του αεροσταθμού

     

    εργοτάξιο αεροδρομίου "Μακεδονία" Intrakat

     

    Για τις ανάγκες θερμομόνωσης της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου “Μακεδονία”, η INTRAKAT A.E επέλεξε θερμομονωτικές πλάκες Λευκής διογκωμένης πολυστερίνης Styropan EPS, Εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS R&F (Οροφών & Δαπέδων) & Styropan XPS WS (Ξυλοτύπου).

     

    STYROPAN XPS R&F
    STYROPAN XPS WS (Ξυλοτύπου)
    Styropan XPS R&F (Οροφών & Δαπέδων) Styropan XPS WS (Ξυλοτύπου)

     

    STYROPAN XPS R&F (οροφών & δαπέδων)
    Styropan XPS R&F (Οροφών & Δαπέδων)
    STYROPAN XPS WS (ξυλοτύπου)
    Styropan XPS WS (Ξυλοτύπου)

     

    Συνολικά τοποθετήθηκαν 12.000 m2 πλακών Styropan.

    Τα προϊόντα διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης της Styropan παράγονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, είναι πιστοποιημένα με τη σήμανση CE σύμφωνα με τα εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 13163 & 13164 και χρησιμοποιούνται με επιτυχία εδώ και δεκαετίες σε μικρά και μεγάλα, ιδιωτικά ή δημόσια έργα. Οι προδιαγραφές για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία Fraport στην Ελλάδα, είναι από τις πιο απαιτητικές και το γεγονός ότι τα προϊόντα μας επιλέχθηκαν σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια που τελούν υπό ανακαίνιση, αποτελεί για εμάς μεγάλη ικανοποίηση και απόδειξη της υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε.

    H Styropan παράγει 8 τύπους εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS οι οποίοι διαφοροποιούνται ως προς την τελική τους επιφάνεια, τις αντοχές και τα πεδία εφαρμογής τους.

    Τα προϊόντα εξηλασμένης πολυστερίνης ξεχωρίζουν για τις υψηλές μηχανικές αντοχές, την εξαιρετική αντίσταση στη μετάδοση θερμότητας και τη χαμηλή απορρόφηση νερού που παρουσιάζουν.

    H Λευκή διογκωμένη πολυστερίνη Styropan EPS έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι ένα πολύ ελαφρύ υλικό (αποτελείται κατά 98% από αέρα) και έχει πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες ενώ είναι 100% ανακυκλώσιμο και φιλικό στο περιβάλλον. Τα προϊόντα λευκής διογκωμένης πολυστερίνης ταξινομούνται βάσει της θλιπτικής τους αντοχής σε 10% παραμόρφωση σε EPS 50/60/80/100/120/150/200. Η λευκή διογκωμένη πολυστερίνη χρησιμοποιείται και σαν γεωαφρός, όπου παράγεται με τη μορφή μεγάλων πρισμάτων για γεωτεχνικές εφαρμογές (π.χ. εφαρμογές ελαφρών επιχωμάτων, σιδηροδρομικά επιχώματα/τραίνα υψηλών ταχυτήτων, στατική και σεισμική μόνωση, θεμελιώσεις.)

     

    STYROPAN EPS
    STYROPAN EPS
    EPS
    STYROPAN EPS
    Styropan EPS 80 Styropan EPS 200

     

    STYROPAN EPS
    Styropan EPS 80
    STYROPAN EPS
    Styropan EPS 200

     

    Tip: Για ακόμα πιο βέλτιστα θερμομονωτικά αποτελέσματα, ειδικότερα σε κτιριακές εφαρμογές εξωτερικής θερμομόνωσης-θερμοπρόσοψης, προτείνεται η λύση της γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης που παρουσιάζει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ μέχρι και 0,030 (W/m*k). Η Γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη Styropan Graphite EPS αποτελείται από το Neopor®, ένα προϊόν έρευνας και καινοτομίας της BASF. Το Neopor® είναι μικρά μαύρα σφαιρίδια πολυστυρενίου (EPS) με προσθήκη γραφίτη από τα οποία παράγονται θερμομονωτικές πλάκες, κατάλληλες για χρήση σε κτίρια.

     

    STYROPAN GRAPHITE EPS
    STYROPAN GRAPHITE EPS
    Styropan Graphite EPS 100/100 plus Styropan Graphite EPS 200

     

    STYROPAN GRAPHITE EPS
    Styropan Graphite EPS 100/100 plus
    STYROPAN GRAPHITE EPS
    Styropan Graphite EPS 200

     

    Εξωτερικη θερμομονωση με γραφιτουχα διογκωμενη πολυστερινη

     

    Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Styropan , που σε ένα από τα σημαντικότερα εν εξελίξει έργα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως η νέα πτέρυγα του αεροδρομίου “Μακεδονία” , έχει συνεισφέρει σημαντικά με την προμήθεια αξιοσημείωτης ποσότητας θερμομονωτικών υλικών.

    Το έργο αυτό είναι μόνο η κορυφή της πυραμίδας μιας σειράς από έργα σε αεροδρόμια όπου η Styropan έχει συμμετάσχει με την προμήθεια θερμομονωτικών πλακών Γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης Styropan Graphite EPS, Λευκής διογκωμένης πολυστερίνης Styropan EPS & Εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan XPS.

    εργοτάξιο αεροδρομίου "Μακεδονία" Intrakat

     

    Σε επόμενο άρθρο θα παρουσιάσουμε τη συμμετοχή μας στην κατασκευή σημαντικών τμημάτων των αεροδρομίων της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Σάμου, της Κω, της Σκιάθου κ.α. όλα κατασκευασμένα από την INTRAKAT A.E την οποία και ευχαριστούμε για την παραχώρηση των φωτογραφιών από το εργοτάξιο για αυτό το το άρθρο.

     

    Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα θερμομονωτικά υλικά της Styropan, τα πεδία εφαρμογής τους, τα τεχικά τους χαρακτηριστικά, από που θα τα προμηθευτείτε κτλ επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα: