Εσωτερική Θερμομόνωση

info icon

Μια πιο εύκολη κατασκευαστικά και πιο οικονομική λύση, συγκριτικά με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών με επικολλημένη γυψοσανίδα στην εσωτερική πλευρά των τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιθυμητή εξοικονόμηση ενέργειας και θερμικής άνεσης στο κτίριο, γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος.

 

Eσωτερική θερμομόνωση με σύνθετο πάνελ Styropan XPS

 

Eσωτερική θερμομόνωση με σύνθετο πάνελ Styropan Graphite EPS

 

ΥΛΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

 

info icon

Η Styropan διαθέτει ανθυγρές γυψοσανίδες με επικολλημένο θερμομονωτικό υλικό σε διάφορα πάχη, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα και γρήγορα στην εσωτερική πλευρά των τοίχων. Μετά την τοποθέτησή τους ακολουθεί απλώς ένα στοκάρισμα των αρμών μεταξύ των γυψοσανίδων με χρήση κατάλληλου στόκου και ταινίας υαλοπλέγματος και η επιφάνειες είναι έτοιμες για βαφή.

Το μονωτικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι είτε η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη STYROPAN GRAPHITE EPS, είτε η εξηλασμένη πολυστερίνη STYROPAN XPS. Λόγω του πολύ χαμηλού συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) που έχουν αυτά τα δύο υλικά σε σχέση με άλλα μονωτικά, θα χρειαστεί το τεχνικά λιγότερο δυνατόν πάχος μονωτικού υλικού για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμομόνωση, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο εσωτερικό χώρο.

 

Neopor γυψοσανιδα εξηλασμενη XPS γυψοσανιδα

 

STYROPAN GRAPHITE EPS ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

 

STYROPAN XPS ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

 

Πληροφορίες διαστάσεων θερμομονωτικών πλακών εσωτερικής θερμομόνωσης:

 

 

Προϊόν Διάσταση(mm) Πάχος (mm)*

STYROPAN GRAPHITE EPS 80

με γυψοσανίδα

   2500 x 1200   42,5 (30+12,5)
  52,5 (40+12,5)
  62,5 (50+12,5)
  72,5 (60+12,5)
  82,5 (70+12,5)
  92,5 (80+12,5)

 STYROPAN XPS με

γυψοσανίδα

   2500 x 1200  42,5 (30+12,5)
 52,5 (40+12,5)
 62,5 (50+12,5)
72,5 (60+12,5)
82,5 (70+12,5)
92,5 (80+12,5)

 

* Oι τιμές αυτές είναι ίσες με το συνολικό πάχος του σύνθετου πάνελ (προκύπτει αθροίζοντας το πάχος της γυψοσανίδας που είναι 12,5 mm και το πάχος του μονωτικού XPS/GRAPHITE EPS που είναι 30/40/50/60/70/80 mm).

 

 

παχος γυψοσανίδας και πάχος πλάκας γραφιτουχας πολυστερίνης
Πάχος γυψοσανίδας (12,5 mm) & πάχος επικολλημένου πάνελ Graphite EPS (30/40/50/60/70/80 mm)

 

 

Πότε να εφαρμόσει κανείς εσωτερική και πότε εξωτερική θερμομόνωση; Mάθετε περισσότερα στο άρθρο σχετικά με τα πλεονεκτήματα τα μεινονεκτήματα της εσωτερικής vs εξωτερικής θερμομόνωσης.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

 

Στην εσωτερική θερμομόνωση επειδή το μονωτικό υλικό είναι στην εσωτερική πλευρά του τοίχου, ο χώρος αποκτά πολύ γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης/ψύξης. Ωστόσο για τον ίδιο λόγο μετά την παύση λειτουργίας του, ο χώρος θα χάσει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία, λόγω του ότι δεν εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα του κελύφους, την ικανότητά του δηλαδή να αποδίδει στο χώρο τη θερμότητα που έχει απορροφήσει μέσω ακτινοβολίας.

 

  • Προτιμάται συνήθως σε κτίρια μη συνεχούς χρήσης όπως κτίρια γραφείων, εμπορικών καταστημάτων, εξοχικών κατοικιών, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, αίθουσες εκδηλώσεων, θέατρα, κινηματογράφοι κ.λ.π. στα οποία προτεραιότητα είναι η γρήγορη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στο χώρο, χωρίς να ενδιαφέρει η διατήρησή της για μεγάλο διάστημα μετά τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης/ψύξης.
  • Είναι πιο εύκολη, οικονομική και γρήγορη εφαρμογή καθώς δεν απαιτείται χρήση σκαλωσιάς όπως στην περίπτωση της εξωτερικής θερμομόνωσης, ούτε βασική στρώση με υαλόπλεγμα, ούτε κάποιο ειδικό επίχρισμα, εκτός από στοκάρισμα της γυψοσανίδας και βαφή.
  • Είναι επίσης πολλές φορές η μόνη δυνατή λύση για θερμομόνωση σε παλιά ή διατηρητέα κτίρια όπου δεν πρέπει να αλλοιωθεί η αισθητική της όψης του κτιρίου.