Εξηλασμένη Πολυστερίνη STYROPAN XPS ETICS

Το ιδανικό μονωτικό υλικό για εφαρμογές Εξωτερικής Θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης). Είτε χτίζετε, είτε ανακαινίζετε το κτίριο σας, επιλέγοντας το Styropan XPS ETICS εξοικονομείτε χρήματα, καθώς μειώνονται τα έξοδα για θέρμανση και δροσισμό. Το ακίνητο αναβαθμίζεται και αποκτά μεγαλύτερη αξία πώλησης ή ενοικίασης ενώ η κατανάλωση ενέργειας του μπορεί να γίνει ακόμα και μηδενική (παθητικά κτίρια, κτίρια nZEB). Κάνετε μια αξιόπιστη επένδυση με χρόνο απόσβεσης λίγων ετών και εξασφαλίζετε θερμική άνεση.

Εξωτερική θερμομόνωση (ή θερμοπρόσοψη), ονομάζεται η κατασκευαστική λύση στην οποία οι θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια του κελύφους του κτιρίου.

Εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan XPS σε Εφαρμογή Εξωτερικής Θερμομόνωσης

 

Οι θερμομονωτικές πλάκες που αποτελούν το βασικότερο δομικό στοιχείο μιας θερμοπρόσοψης τοποθετούνται σε συνδυασμό με άλλα υλικά που διαμορφώνουν ένα Σύνθετο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (κόλλα, πλέγμα, σοβάδες κτλ), το οποίο ονομάζεται ETICS (External Thermal Insulation Composite Systems)

θερμομονωτικά υλικά τα οποία με τη μορφή πλακών χρησιμοποιούνται στην Εξωτερική Θερμομόνωση είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη STYROPAN XPS ETICS , η διογκωμένη πολυστερίνη Styropan EPS και η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη Styropan Graphite EPS.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan XPS είναι ένα αφρώδες συνθετικό υλικό, ευρύτατα διαδεδομένο παγκοσμίως με πολλές οικοδομικές χρήσεις. Είναι υλικό «κλειστής κυψελικής δομής», το οποίο με διαδικασία πολυμερισμού και διαρκούς εξέλασης παίρνει τη μορφή θερμομονωτικών πλακών. Τα προϊόντα Styropan XPS είναι φιλικά προς το περιβάλλον (eco-friendly) καθώς περιέχουν ποσοστό ανακυκλωμένης α’ ύλης.

 

Ξεχωρίζει για τα εξής χαρακτηριστικά που διαθέτει:

  • Tον πολύ μικρό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ = 0,033
  • Τις υψηλές μηχανικές της αντοχές
  • Την χαμηλή απορρόφηση υγρασίας

 

Διατίθεται σε διάφορους τύπους που διαφοροποιούνται ως προς την επιφάνεια και τις προτεινόμενες εφαρμογές χρήσης τους.

Για την Εξωτερική Θερμομόνωση, ο κατάλληλος τύπος είναι το STYROPAN XPS ETICS, οι πλάκες του οποίου έχουν «ξυρισμένη» επιφάνεια και διάσταση 1,25 x 0,60 μέτρα.

Πλάκες από άκαμπτο αφρό εξηλασμένης πολυστερίνης που χρησιμοποιούνται κυρίως σε σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ΣΕΘ-ETICS), για αντιμετώπιση θερμογεφυρών και σαν εξωτερική περιμετρική θερμομόνωση. Η επιφάνεια τους είναι "ξυρισμένη". Η τοποθέτηση των πλακών γίνεται με ειδική κόλλα. Επιπρόσθετα, αναλόγως της περίπτωσης, εκτός από την κόλλα χρησιμοποιούνται και ειδικά βύσματα για τη μηχανική στερέωση των πλακών. Οι διαστάσεις των πλακών είναι 1250 mm x 600 mm. Τα πάχη τους κυμαίνονται από 20mm ως 140mm, ανά 10mm.

πλάκα και διαστάσεις εξηλασμένης πολυστερίνης εξωτερικής θερμομόνωσης ETICS

Πλάκες από άκαμπτο αφρό εξηλασμένης πολυστερίνης που χρησιμοποιούνται κυρίως σε σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ΣΕΘ-ETICS), για αντιμετώπιση θερμογεφυρών και σαν εξωτερική περιμετρική θερμομόνωση. Η επιφάνεια είναι "ξυρισμένη". Η τοποθέτηση των πλακών γίνεται με ειδική κόλλα. Επιπρόσθετα, αναλόγως της περίπτωσης, εκτός από την κόλλα χρησιμοποιούνται και ειδικά βύσματα για τη μηχανική στερέωση των πλακών. Οι διαστάσεις των πλακών είναι 1250 mm x 600 mm. Τα πάχη τους κυμαίνονται από 20mm ως 140mm, ανά 10mm.

STYROPAN XPS ETICS εξωτερικη θερμομονωση διαστασεις

 

 

Οι θερμομονωτικές πλάκες STYROPAN XPS ΕTICS είναι πιστοποιημένες κατά CE σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 13164.

Όσον αφορά την αντίδραση στη φωτιά ταξινομούνται στην κατηγορία Ε σύμφωνα με το ΕΝ 13501-1.

 

Οι ακμές των πλακών STYROPAN XPS ETICS διαμορφώνονται ως εξής:

 

Διαμόρφωση ακμών (με/χωρίς πατούρα) πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης Styropan ΧPS εξωτερικής θερμομόνωσης-ETICS

 

Πληροφορίες συσκευασίας πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS:

 

Πάχος d (mm) Πλάκες/πακέτο (τεμάχια) Επιφάνεια/πακέτο (m2)
20 20 15
30 14 10,5
40 10 7,5
50 8 6
60 7 5,25
70 6 4,5
80 5 3,75
100 4 3
120 3 2,25
140 3 2,25

 

*Διαθέτουμε θερμομονωτικές πλάκες STYROPAN XPS ETICS και σε άλλες διαστάσεις κατόπιν παραγγελίας.

 

STYROPAN XPS ETICS πλακα εξηλασμένης πολυστερίνης

XPS ETICS

 

 

 

Εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan XPS σε Εφαρμογή Εξωτερικής Θερμομόνωσης
 

 

Η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί την κύρια μέθοδο μόνωσης για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής στο σπίτι σας, για να δείτε τους λογαριασμούς ρεύματος να μειώνονται σημαντικά, να περνάτε εσείς και τα παιδιά σας το χρόνο σας σε ένα θερμικά άνετο περιβάλλον χειμώνα-καλοκαίρι, για να απαλλαγείτε από υγρασίες-μούχλες και φθορές και να αποκτήσετε ένα αναβαθμισμένο ακίνητο με μεγαλύτερη αξία πώλησης-ενοικίασης και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα μονωτικά υλικά Styropan XPS ETICS μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κτιριακές επεμβάσεις θερμομόνωσης στα πλαίσια του προγράμματος "Εξοικονoμώ" καθώς πληρούν τις 2 βασικές προϋποθέσεις σχετικά με την πιστοποίηση των ενεργειακών χαρακτηριστικών και τη σήμανση CE.

Εκμεταλλευτείτε τo πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» το οποίο σας καλύπτει έως και 85% του συνολικού κόστους θερμομόνωσης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:Εξοικονομώ-Αυτονομώ

 

 

 

θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS
STYROPAN XPS ETICS STYROPAN XPS ETICS θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS

 

θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS
STYROPAN XPS ETICS
θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS
STYROPAN XPS ETICS
θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης STYROPAN XPS ETICS

 

 
 

H Styropan διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν ή αν ενδιαφέρεστε να βρείτε τον πλησιέστερο σε εσάς προμηθευτή θερμομονωτικών πλακών γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης Styropan XPS ETICS ώστε να πάρετε κάποια προσφορά/ να ενημερωθείτε για τιμή/τετραγωνικό μέτρο κ.α., επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Aν είστε επαγγελματίας και εμπορεύεστε δομικά υλικά ή αναλαμβάνετε ανακαινίσεις κτιρίων συμπλήρωστε την ιδιότητα σας στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας.