Ενδοδαπέδια θέρμανση

 Η ενδοδαπέδια θέρμανση χρησιμοποιείται ευρέως, λόγω της εξοικονόμησης χώρου που προσφέρει, της οικονομικής της λειτουργίας συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα, αλλά και της καλύτερης θερμικής άνεσης που δημιουργεί στο χώρο. Η διαφορά με ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης είναι ότι οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού δεν είναι τα σώματα καλοριφέρ αλλά το δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Αφού θερμομονωθεί το δάπεδο από κάτω, απλώνεται ένα σύστημα σωλήνων οι οποίοι μεταφέρουν το ζεστό νερό σε όλη του την επιφάνεια.

 

 

ενδοδαπέδια θέρμανση με μορφόπλακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη Styropan R&F

 

 

 Όσον αφορά τη θερμομόνωση του δαπέδου πριν τη διάστρωση των σωληνώσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης όπως οι STYROPAN XPS R&F είτε πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (λευκής ή γραφιτούχας) όπως οι EPS 150 ή EPS 200.

 Η Styropan επίσης διαθέτει μια ειδική μορφόπλακα διογκωμένης πολυστερίνης EPS 200 με ειδική διαμόρφωση στην επιφάνεια της με τάπες. Η μορφόπλακα προσφέρει την απαραίτητη θερμομόνωση, εξασφαλίζει τέλεια στήριξη των σωλήνων πριν την κάλυψή τους από τσιμεντοκονία και βοηθάει στην τήρηση των αποστάσεων διάστρωσης των σωλήνων. Έχει διαστάσεις 90x60cm, πάχος 22mm και συνολικό πάχος με τις τάπες 48mm. Ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας είναι λ=0,033 W/m*K.

 

 μορφοπλακα ενδοαδαπεδιας θερμανσης Styropan  μορφοπλακα ενδοαδαπεδιας θερμανσης Styropan